wtorek, 15 marca 2016

FIT Kanapka z jajem

Zapraszam do akcji FIT Kanapka!


Składniki:
1 kromka chleba
2 jajka
1 łyżeczka masła
1 łyżka domowego pesto z bazylii (u mnie bez dodatku sera)
2 pomidory suszone w zalewie
1 łyżeczka kaparów
sól

Pomidory pokrój w paski. Usmaż jajecznicę na maśle. Wyłóż na kromkę, udekoruj pesto, pomidorami i kaparami.

Wartości odżywcze:
Energia 424 kcal 
Białko 19,3 g 
Tłuszcze 30,3 g 
Węglowodany 21,7 g

2 komentarze:

  1. Pamiętam, że na jakimś obozie dostawaliśmy kanapki z jajecznicą i frytkami :D Jednak Twoja kanapka wygląda o niebo lepiej!

    OdpowiedzUsuń