sobota, 17 sierpnia 2013

Makaron ze szpinakiem i fetą

Cenię sobie w kuchni również prostotę i szybkość wykonania. Jednym z dań, które nie są wymagające czasowo, to danie z makaronem. 3 minuty potrzeba, żeby taki makaron ugotować. Na przygotowanie dzisiejszego obiadu nie poświęciłam więcej niż 8 minut :)


Składniki (2 porcje):
100 g makaronu
100 g szpinaku
5 pomidorów suszonych
g fety
1 ząbek czosnku

Szpinak umyj i uduś na patelni z odrobiną wody. Pod koniec duszenia dodaj drobno pokrojony ząbek czosnku. Pomidory suszone pokrój w słupki. Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu, odcedź i rozłóż na talerze. Na wierzch wyłóż szpinak, pomidory. Całość posyp pokruszonym serem feta.

Wartości odżywcze 1 porcji:
Energia 260 kcal 
Białko 13 g 
Tłuszcze 4 g
Węglowodany 44 g