sobota, 17 sierpnia 2013

Makaron ze szpinakiem i fetą

Cenię sobie w kuchni również prostotę i szybkość wykonania. Jednym z dań, które nie są wymagające czasowo, to danie z makaronem. 3 minuty potrzeba, żeby taki makaron ugotować. Na przygotowanie dzisiejszego obiadu nie poświęciłam więcej niż 8 minut :)


Składniki (2 porcje):
100 g makaronu
100 g szpinaku
5 pomidorów suszonych
g fety
1 ząbek czosnku

Szpinak umyj i uduś na patelni z odrobiną wody. Pod koniec duszenia dodaj drobno pokrojony ząbek czosnku. Pomidory suszone pokrój w słupki. Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu, odcedź i rozłóż na talerze. Na wierzch wyłóż szpinak, pomidory. Całość posyp pokruszonym serem feta.

Wartości odżywcze 1 porcji:
Energia 260 kcal 
Białko 13 g 
Tłuszcze 4 g
Węglowodany 44 g

6 komentarzy:

  1. uwielbiam takie makarony:) szpinak i feta w parze to dla mnie numer jeden:) obserwuję i będę zaglądać wcześniej:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Dziękuję i zapraszam częściej :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam wszelkie dania z makaronami, a połączenie ze szpinakiem mogłabym jeść na okrągło :)

    OdpowiedzUsuń
  4. smaczna obiadowe danie , lubię takie ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. świetny blog :) . fajne danie .zapraszam do obserwowania u mnie http://alex-faashion.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń