sobota, 6 lutego 2016

Walentynki na zielono

Prosty w wykonaniu, efektowny w prezentacji (uwielbiam zieleń kiwi), bardzo smaczny i zdrowy. Polecam zakochanym jako deser w Walentynkową kolację i wszystkim, którzy tęsknią już za wiosenną zielenią za oknem.



Składniki:
2 dojrzałe owoce kiwi
50 g twarogu półtłustego
łyżka jogurtu naturalnego
łyżeczka miodu
łyżeczka jagód goji dla dekoracji

Kiwi obierz ze skórki i umyj. Każdy owoc przekrój wzdłuż i wydrąż biały środek. Jedną połówkę pokrój w kostkę. Będzie do dekoracji.
Twaróg zmiksuj lub dokładnie rozgnieć. Następnie wymieszaj dokładnie z miodem i jogurtem.
Na każdą z trzech połówek nałóż twarożek i udekoruj kiwi (tym pokrojonym w kostkę) oraz owocami goji.

Wartości odżywcze:
Energia 219 kcal
Białko 12,2 g
Tłuszcze 4,3 g
Węglowodany 36 g