sobota, 13 lipca 2013

Kanapka z mozzarellą i pomidorem

I wychodzi na to, że znowu będzie kanapka? Ale nic nie poradzę na to, że lubię, gdy kanapka jest estetycznie podana. W końcu dobrze jest miło zacząć dzień?


Składniki:
kromka chleba - u mnie pszenno-żytni własnej roboty
3-4 plastry mozzarelli light
pół pomidora pokrojony w plasterki
łyżeczka masła
bazylia - u mnie całkiem młoda, wysiana do doniczki tydzień wcześniej
pieprz mielony czarny

Kromkę chleba posmaruj masłem, ułóż plastry mozzarelli i pomidora. Dopraw do smaku pieprzem, udekoruj listkami bazylii.

Wartości odżywcze:
Energia 332 kcal 
Białko 18,8 g 
Tłuszcze 14 g
Węglowodany 34 g

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz