wtorek, 14 maja 2013

Kaszę niekoniecznie trzeba podawać z gulaszem...


Mi bardziej odpowiada ona w wersji bezmięsnej - dzisiejszy mój obiad wyglądał tak:


Składniki na 2 porcje:
woreczek kaszy gryczanej (100g)
50g fety
pęczek pietruszki

Woreczek kaszy gryczanej ugotować wg przepisu na opakowaniu, rozłożyć na dwa talerze. Kaszę posypać fetą i pietruszką.

Wartości odżywcze:
Energia 230 kcal 
Białko 20 g 
Tłuszcze 13 g
Węglowodany 40 g

Przepis zgłaszam do akcji:

5 komentarzy:

  1. Takie dodatki do kaszy to świetna opcja :)
    Zapraszam do siebie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. nigdy tego tak nie łączyłam, ale wygląda bardzo apetycznie, może się przekonam :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Nie wiem czy połączenie kaszy gryczanej z serem feta jest dobry. Dobrze że jest trochę pietruszki, bo bez tego to straszne wzdęcia by były, jak nie gorsze sensacje z tylnych części jelit.

    OdpowiedzUsuń
  4. w ogóle jak masz więcej takich niebanalnych pomysłów na zdrowe jedzenie, to ostatnio mi koleżanka pokazała (bo ona blogguje, ja nie i teraz żałuję :/), że na mojanowafigura.pl/blogerki jest konkurs o dbaniu o siebie, a można wygrać weekend w spa, więc nie byle co! obczaj sobie ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. Nigdy tego nie łączyłam ale może być dobre ;)

    Zapraszam
    zdrowiezwyboru.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń