czwartek, 12 lutego 2015

Kasza jaglana z masłem orzechowym i bananami

Czas na kolejny przepis z książki Ewki. A ponieważ jestem (niestety!) uzależniona od masła orzechowego, koniecznie musiałam spróbować. Danie oceniłam na 4+. Wolę masło zjadać osobno ;)


Składniki:
45g kaszy jaglanej
1 średni banan
1 łyżka masła orzechowego
1 łyżeczka posiekanych orzechów ziemnych (u mnie mieszanki orzechów)
1/2 łyżeczki miodu naturalnego
4 łyżki mleka


Ugotuj kaszę wg przepisu na opakowaniu. Kaszę rozcieńcz mlekiem, dodaj masło orzechowe i miód, dokładnie wymieszaj. Obierz banana, pokrój w plasterki i dodaj do kaszy. Całość udekoruj orzeszkami.

Wartości odżywcze:
Energia 486 kcal 
Białko 15,7 g 
Tłuszcze 17,9 g
Węglowodany 70,5 g 

2 komentarze:

  1. Wygląda przepysznie :) Uwielbiam jaglankę pod każdą postacią, a zwłaszcza z bananem i orzechami :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Jezu pyszności kasza, banany, masło orzechowe <3

    OdpowiedzUsuń