piątek, 19 lutego 2016

Tortilla z łososiem

Zwykle łososia podaję z ryżem i surówkami albo w cieście francuskim. A tym razem w wersji z tortillą. Myślę, że fajna propozycja na lunch w pracy czy w szkole.


Składniki (na 1 porcję):
1 tortilla pszenna
100 g łososia bez skóry
2-3 pomidory suszone w zalewie
łyżeczka kaparów
plaster fety
garść mieszanki sałat
sok z połowy cytryny cytryny

Pomidory i fetę pokrój.
Łososia przygotuj zgodnie z opisem z przepisu - pomiń jedynie sezam. Pod koniec pieczenia włóż do piekarnika tortillę.
Na tortillę nałóż sałatę, łososia i pozostałe składniki. Całość zawiń.

Wartości odżywcze 1 porcji:
Energia 550 kcal 
Białko 31,8 g 
Tłuszcze 30,1 g 
Węglowodany 40,7 g