Składniki (na 4 małe porcje):
200 g ryżu
papryka żółta
papryka czerwona
garść jarmużu
kilka pieczarek
łyżka oleju
sól, pieprz, słodka papryka, oregano
2 plasterki sera z niebieską pleśnią
Pieczarki pokrój w plasterki i odparuj na patelni, Dodaj do nich olej, pokrojoną w kostkę paprykę, jarmuż i przyprawy. Podduś do miękkości papryki - jeśli trzeba podlej odrobiną wody.
Ryż ugotuj na sypko.
Na talerz wysyp porcję ryżu, przykryj warzywami i posyp kawałkami sera pleśniowego.
Wartości odżywcze (1 porcji):
Energia 305 kcal
Białko 9,5 g
Tłuszcze 10,5 g
Węglowodany 45,6 g
Energia 305 kcal
Białko 9,5 g
Tłuszcze 10,5 g
Węglowodany 45,6 g