piątek, 19 lutego 2016

Kaszotto z fasolą i warzywami

Szybkie i pożywne danie w przystępnej cenie. Polecam na jutrzejszy obiad :)


Składniki (na 3 porcje):
150 g kaszy pęczak
100 g ugotowanej białej fasoli (może być z puszki)
3 łyżki suszonych warzyw
mieszanka dowolnych warzyw na patelnię
2 łyżki oleju
sól, tymianek

Kaszę przepłucz pod bieżącą wodą. Wsyp na rozgrzany olej, podsmaż mieszając przez ok 2 minuty. Zalej wodą (tak, żeby przykryć kaszę), wsyp suszone warzywa i gotuj przez 20 minut. W trakcie dolewaj wody, jeśli będzie brakować. Pod koniec dopraw solą i tymiankiem. Na koniec wsyp fasolę i podgrzewaj tak długo, aż fasola się zagrzeje.
Mieszankę warzyw przygotuj według przepisu na opakowaniu. Możesz wymieszać kaszę z warzywami lub podać osobno.

Wartości odżywcze (1 porcji):
Energia 352 kcal
Białko 9,7 g
Tłuszcze 26,3 g
Węglowodany 71,6 g

Przepis zgłaszam do akcji