Składniki (całość podzieliłam na 8 porcji):
1 mały brokuł
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
2 łyżki posiekanych orzechów włoskich
1/2 szklanki majonezu light
1 łyżka gęstego jogurtu
2 ząbki czosnku
sól, pieprz do smaku
Przepis:
Brokuła
umyć, włożyć do wrzątku i gotować aż stanie się miękkawy. Osączyć i
pokroić na kawałki. Czosnek rozgnieść. Brokuł, czosnek, orzechy,
pietruszkę wymieszać z majonezem i jogurtem. Doprawić solą i pieprzem.
Wartości odżywcze 1 porcji:
Energia 110 kcal
Białko 3 g
Tłuszcze 1 g
Węglowodany 5 g
Wartości odżywcze 1 porcji:
Energia 110 kcal
Białko 3 g
Tłuszcze 1 g
Węglowodany 5 g