Totalna improwizacja którejś niedzieli. Czyli pytanie co robić z pozostałym kawałkiem fety... Wyszło tak pyszne, że nie mogłam tego nie dodać na bloga. I co ważne, smakuje również na zimno.
Składniki (na ok. 10 sztuk)
0,5 kg fileta z indyka
100 g fety
kilka suszonych pomidorów pokrojonych w paski
kilka listków bazylii
sól, pieprz, papryka
Fileta pokroić na kotlety, każdy rozbić i oprószyć solą, pieprzem i papryką. Na każdy kotlet nałożyć bazylie, pokruszoną fetę i pomidory. Mięso zwinąć w ruloniki - można spiąć wykałaczką w razie potrzeby. Piec w piekarniku w temperaturze 200 stopni Celsjusza przez godzinę. Żeby uniknąć przypalenia, przykryć folią.
Wartości odżywcze (1 sztuki):
Energia 84 kcal
Białko 12 g
Tłuszcze 2,5 g
Węglowodany 3,4 g