Składniki na 15 sztuk:
pół szklanki oliwy
1 szklanka mąki zwykłej
1 szklanka mąki pszennej razowej
1 szklanka mleka
pół szklanki pomidorów suszonych
pół szklanki oliwek zielonych
2 jajka
1 łyżeczka proszku do pieczenia
150 g sera feta
sól, pieprz, tymianek - do smaku
W kostkę pokroić 100 g fety, pomidory i oliwki.
Do jednej miski wsypać oba rodzaje mąki, sól, pieprz, tymianek, proszek do pieczenia - wymieszać.
Do drugiej miski wlać mleko, jajka i oliwę - wymieszać.
Mokre składniki wlać do suchych i delikatnie wymieszać. Pokrojone składniki połącz z ciastem.
Papierowe foremki wyłożyć ciastem do 3/4 wysokości i posypać pozostałą fetą. Piec pół godziny w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza.
Wartości odżywcze 1 sztuki:
Energia 200 kcal
Białko 6 g
Tłuszcze 12 g
Węglowodany 17 g