Czas na kolejny przepis z książki Ewki. A ponieważ jestem (niestety!) uzależniona od masła orzechowego, koniecznie musiałam spróbować. Danie oceniłam na 4+. Wolę masło zjadać osobno ;)
Składniki:
45g kaszy jaglanej
1 średni banan
1 łyżka masła orzechowego
1 łyżeczka posiekanych orzechów ziemnych (u mnie mieszanki orzechów)
1/2 łyżeczki miodu naturalnego
4 łyżki mleka
Ugotuj kaszę wg przepisu na opakowaniu. Kaszę rozcieńcz mlekiem, dodaj masło orzechowe i miód, dokładnie wymieszaj. Obierz banana, pokrój w plasterki i dodaj do kaszy. Całość udekoruj orzeszkami.
Wartości odżywcze:
Energia 486 kcal
Białko 15,7 g
Tłuszcze 17,9 g
Węglowodany 70,5 g