niedziela, 21 lutego 2016

Mus z mango

Chciałam Wam dzisiaj zaproponować coś, co można wykorzystać na milion sposobów. Można zjeść jako samodzielne danie na deser. Można wykorzystać jako dodatek do owsianek, jaglanek, jogurtu. Można też rozcieńczyć mlekiem roślinnym i wypić w formie koktajlu. Można też zrobić z tego pyszne lody. Jak znajdziecie jakieś jeszcze zastosowania, napiszcie proszę w komentarzu :)


Składniki (na 4 porcje):
dojrzały owoc mango
2 dojrzałe banany
cynamon (do ozdobienia)

Miąższ mango zblenduj razem z bananami na gładką masę. Po nałożeniu do miseczek posyp cynamonem.

Wartości odżywcze (1 porcji):
Energia 104 kcal 
Białko 0,8 g 
Tłuszcze 0,4 g 
Węglowodany 26 g