sobota, 14 lutego 2015

Kanapka z pastą twarogowo - jajeczną

Przepis pochodzi z książki Jedzenie to leczenie, o której już pisałam. Smaczne to było. Jeśli znudziły Cię standardowe kanapki, polecam jako urozmaicenie :)


Składniki:
1 jajko
50g chudego twarogu
4 oliwki zielone
1 łyżeczka kaparów
sól, pieprz do smaku
1 łyżka jogurtu naturalnego
70g pieczywa pełnoziarnistego
1/4 świeżej czerwonej papryki

Jajko ugotuj na twardo, obierz ze skorupki, drobno posiekaj. Następnie połącz z rozdrobnionym twarogiem, jogurtem, kaparami i posiekanymi oliwkami. Pastę wymieszaj, dopraw do smaku solą i pieprzem.
Podawaj z pieczywem pełnoziarnistym i papryką.

Wartości odżywcze:
Energia 330 kcal 
Białko 25 g 
Tłuszcze 9,2 g
Węglowodany 43,1 g