poniedziałek, 20 maja 2013

Łosoś ze szpinakiem i fetą

W poszukiwaniu nowych zastosowań szpinaku powstał taki właśnie przepis. I cieszy się wciąż powodzeniem. Mam nadzieję, że i Wam posmakuje :)


Składniki na 4 porcje:
400 g fileta z łososia
70 g fety
250g szpinaku
sok z jednej cytryny
ząbek czosku
sól, pieprz

Łososia umyć, podzielić na cztery części, skropić cytryną i odstawić na godzinę.
Szpinak umyć, udusić na parze. Doprawić czosnkiem, solą i pieprzem.
Na łososiu ułożyć szpinak, wierzch pokruszyć fetą.
Piec 25 minut w piekarniku, w temperaturze 190 stopni Celsjusza, pod przykryciem z folii aluminiowej.

Wartości odżywcze 1 sztuki:
Energia 360 kcal 
Białko 30 g 
Tłuszcze 15 g
Węglowodany 2 g

Przepis zgłaszam do akcji